Diversen

Ooit nagedacht over wat er gebeurt onder een halsband? Klik hier.

Laat de hond eens zelf de wandelroute bepalen
Welk rondje zou je hond wandelen als hij het zelf mocht bepalen?
Klik hier voor een voorbeeld en uitleg.

 

Wat is de invloed van testosteron?
Testosteron is bekend als het geslachtshormoon testosteron, ook wel androgeen genoemd. Veel mensen denken dat dit hormoon alleen werkzaam is met betrekking tot de voortplanting of de geslachtsdrift. Testosteron en alle andere geslachtshormonen doen echter heel veel meer dan alleen het ‘regelen’ van de voortplanting. De geslachtshormonen staan in dienst van het hele lichaam bij wel honderden processen. Dit geldt voor zowel reuen als teven.
Klik hier om het artikel verder te lezen.

Castratie – Top 10 veel gestelde vragen
Klik hier om het hele artikel met de antwoorden op de 10 vragen te lezen.

Een boterham met pindakaas
Het lijkt zo makkelijk: iemand vertellen wat hij moet doen. Na het zien van deze video snap je misschien waarom wij duidelijk(er) moeten zijn voor onze honden.
Klik hier.

Relaxing music
Er bestaan muziek om je hond te leren zich te ontspannen. Begin met het afspelen van de muziek als je hond al ontspannen is. Zo legt hij de link met ontspannen zijn en de muziek horen. Als hij dan een keer gespannen is en je laat de muziek horen dan kan hij hopelijk weer ontspannen.
Klik hier.

Clickeren met een muilezelclickeren-ezel
Dit filmpje gaat over een mishandelde ezel die de wasbox niet in durft. Door het gebruik van de clicker en met geduld lukt het toch om hem zo ver te krijgen dat hij er vrijwillig inloopt. Klik hier
en geniet.

Positieve bekrachtiging (=belonen voor goed gedrag)
Definitie: een bekrachtiger is elke gebeurtenis die de kans vergroot dat dezelfde respons in de toekomst weer zal optreden. Positief betekend iets geven. Een positieve bekrachtiger is dus iets geven/toedienen waardoor het gedrag herhaalt zal worden.
Dit principe gebruiken we dus om honden op te voeden/te trainen.
Hier een voorbeeld hoe positieve bekrachtiging ook werkt bij mensen.

Nederlands Kampioenschap Dog Dance 2016
Wij waren mede-organisator van het NK Dog Dance 2016 dat bij ons werd gehouden op 3 & 4 september. Omroep Flevoland heeft een leuke reportage gemaakt.
Klik hier om de reportage te bekijken.

Viskoekjes
Soms is het even zoeken naar een beloning waarvan je hond ook vindt dat het een beloning is. Klik hier voor twee recepten voor viskoekjes. Voor de meeste honden onweerstaanbaar.

Welke kleuren ziet je hond?
Wil je zelf kunnen ervaren hoe jouw hond ziet? Dan kun je deze app gratis downloaden: Chromatic Vision Simulator. Deze app laat door de camera van je telefoon direct zien wat een persoon met kleurenblindheid ziet. Er zijn verschillende vormen van kleurenblindheid, de vorm “protanopie” sluit het meest aan bij wat onze honden zien.
Chromatic Vision Simulator

 

 

 

Motivatie: wat is het en hoe werkt het. Klik hier voor de uitleg (in het Engels).

Samenwerken met respect en vertrouwen

error: Content is protected !!